Cibetkovou kávu zkrátka musíte ochutnat

Ty nejlepší věci jsou někdy ty nejkontroverznější. Napadlo by Vás někdy, jak vznikají ty nejluxusnější věci? Například tolik oblíbená cibetková káva. Své jméno dostala po malé šelmě, která s ní umí hotové zázraky. Jedná se o zvíře, které se jinak živí masem. Když ale najde nějaký dobře vypadající a kvalitní zrnko, sní jej, jako dezert. Zrna pak v jejich břichách fermentují a obohacují se o důležité enzymy. Zrno je poté vyloučeno přirozenou cestou a čeká, až jej najde sběrač. Tito sběrači se musí prodírat nízkými keři. Je to práce jistě složitá. Za ta léta působení si ale sběrači vyvinuli pozorovací smysl a tyto malé šelmy dokážou stopovat a sledovat. Poté zrna oplachují v horských tůních. Dále následuje pražení.

Nápoj stvořený pro bohy

Pití, které není pro každého, si možná získá i Vás. Lidé, kteří jej popíjejí tvrdí, že má zajímavou chuť, která jim připomíná chuť i vůni švestek. Zdalipak bude lahodit i Vašim chuťovým pohárkům? Zrna můžete darovat i jako zajímavý a nápaditý dárek, nebo si je můžete pořídit, abyste ochutnali něco neobvyklého.